Info Kelas

1. Moms Choco akan mengajar cara untuk membuat filling.

2. Teknik secara manual cara untuk membuat Coklat Couverture (Gred A) dan cara tempering yang mudah dirumah tanpa menggunakan penghawa dingin dengan menggunakan peralatan yang mudah didapati dan murah.

3. Cara membuat coklat compound, white chocolate, milk chocolate dengan teknik pelbagai deco dan filling spt mocha, strawberry, badam, nutty, filling biskut oreo and oreo crumb.

4. Teknik membuat lolichoc bercolour untuk mendapatkan hasil lolichoc yang cantik dan sedap.

5. Teknik membuat coklat oreo dengan menggunakan white chocolate dan milk chocolate dan teknik mewarna yang betul.

6. Cara-cara pemilihan dan penjagaan mold, cara pembungkusan dan akan diberikan senarai nama dan alamat pembekal dan sumber mendapatkan bahan2 coklat.

Contoh gambar coklat yang akan dipelajari dan akan dibawa pulang





  • Bayaran RM 250.00 seorang.
  • Nota serta jamuan tengahari disediakan.
  • Sila bawa bekas sendiri.
  • Sila bawa apron.
  • Terhad kepada 2 orang saja Masa - 10am - 4pm (atau sehingga selesai)
  • Sabtu & Ahad sahaja. (*sebarang petukaran hari kelas akan diberitahu)
  • Utk melihat kekosongan kelas sila lihat calendar kelas di sini http://momschoco.blogspot.com/
  • Sebarang pertanyaan sila email: momschoco@gmail.com atau call saya 013-9090395 
 

Mom's Choco Homemade Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez